måndag 4 februari 2008

Vad ska vi ha till middag?

Den senaste tiden har jag inte hunnit med hälften av allt jag tänkt. Särskilt det som hör hemmet till. Mitt bakande tog slut efter surdegsbröden. Måste sätta en ny deg snart. Baka är som terapi. Det är härligt att blanda ihop ingredienser, se degen jäsa, knåda ut och känna degen i händerna. Sen både luktar och smakar det godast med hembakat.

Något som annars fungerar bra här hemma är vår veckomeny. Förut hade vi som mål att skriva en detaljerad meny och veckohandla därefter men det blev för svårt och krångligt. Dessutom var det inte alltid man var sugen på dagens rätt och jag höll på med att byta rätter mellan dagar för att få veckan att gå ihop. Det funkade inte.

Numera har vi istället skrivit en halv meny. Till exempel korvmåndag, teriyakitisdag, pastaonsdag, sopptorsdag med pannkaka och mysfredag med vin. Tisdag, torsdag och fredag är alltid stående medan övriga dagar kan skifta mellan pasta, kyckling, korv eller något annat vi har hemma. Menyn fungerar jättebra. Vi vet att vi ska äta soppa på torsdag men har fortfarande valet att välja vilken soppa vi känner för just den dagen. Låter kanske pretientiöst och krångligt men är väldigt smidigt när tiden inte räcker till och man inte orkar med att tänka på middagen.

Inga kommentarer: