söndag 7 november 2010

Key Lime Paj


Min godaste citronpaj är gjord på lime.

15 digestive kex
125 g smör

Fyllning:
5 äggulor
1 burk kondenserad mjölk
juice och skal från 2 lime

Smält smöret. Smula kexen i matberedare eller mortel och blanda ner smöret. Tryck ut blandningen i en pajform och grädda på 175 grader i ca 10 min. Låt svalna.
Vispa ihop ingredienserna till fyllningen. Det blir ett bättre resultat om allt har ungefär samma temperatur. Dvs om äggulorna är kylskåpskalla behöver mjölken också vara det (oftast har man ju burken i skafferiet där det inte är lika kallt).
Häll ut fyllningen på pajskalet. Grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna och ställ i kylskåpet i minst 3 timmar. Ställ fram pajen en kvart innan den ska ätas.
Smaklig spis!

PS. Ett tips är att göra en marängbotten av äggvitorna och lägga uppepå pajen. Också gott!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, tack, me like. Säkert lika god som ursprungliga biten jag käkade söder om Miami en gång... Men jag ska inte ha sån mat egentligen, väger mer än nånsin. Kram från svärmor