torsdag 16 april 2009

Mystisk blomma


Jag fick en krukväxt av min mamma för ett par år sen som är väldigt tacksam att ha i ett soligt vardagsrumsfönster. Och tydligen måste den trivas (om det inte är sista försöket att överleva) för veckan innan påsk så blommade den. Jag tog genast en bild och det var tur för den blommar bara en dag. Den ser ut som en orkidé och är oerhört vacker, men jag vet inte vad den heter?

2 kommentarer:

Denise sa...

Blomman heter "de tolv apostlarna" men även "apostlalilja" just för att det sägs att den inte blommar förrän den har fått tolv blad. På engelska heter den "Walking Iris", namnet kommer av att bladet med blommorna också får ett skott och hela bladet böjs sedan neråt för att kunna slå rot. Visste du inte det... ;) Letade väldigt länge efter blommans namn för ett tag sedan. Tråkigt bara att den blommar så kort tid. Min blommade två gånger för inte så länge sedan, kul!!

KRAMAR!!

Angelique Lind sa...

Tack syster. Vad roligt att du visste så mycket om den. Jag hoppas att min ska blomma igen snart, det ser nästan så ut. Det är som att vänta på en bebis. ;D